Glöm inte papper och penna

I den här världen är ämnen till blogginlägg guld värda. Jag brukar infinna mig vid min dator på en bestämd tid varje kväll, Det är det bästa sättet för mig att få igång inspirationen. Varje dag hoppas jag på att ha med mig en massa bra idéer som jag kan omsätta i inlägg.

Igår fick jag en jättebra idé på väg hem från dagjobbet. Resan tar en timme och det finns massor med tid att fundera på allt möjligt. Så kom den där idén till ett blogginlägg och jag började rota i portföljen efter något att skriva på. Tomt! Kollegieblock och anteckningsboken låg kvar jobbet! Faktum är att allt låg kvar på jobbet och det enda jag hade i väskan var en katalog från Sience Fiction Bokhandeln. Inte ens en penna!

Ja, jag hoppades att jag skulle komma ihåg vad jag hade tänkt men när det var dags att skriva på kvällen hade var det helt tomt.

Det är inte första gången jag råkar ut för det här och jag har faktiskt köpt en fin anteckningsbok så att jag skall kunna skriva ner idéer jag får i förbifarten.

Här är några andra knep jag använt tidigare för att inte glömma viktiga idéer.

  • Skicka ett mail till mig själv från mobilen
  • Skicka ett mail till mig själv från jobbdatorn
  • Ringa till hemtelefonsvararen och lämna ett meddelande
  • Skicka ett sms till en kompis mobil

Hur många blogginlägg hade det blivit om jag omsatt alla snilleblixtar till text? Ingen aning, men det hade varit intressant att åtminstone veta var alla idéer tar vägen.
Läs även andra bloggares åsikter om ,