Gäsp

Det finns två saker som teologerna återkommer med jämna mellanrum. Det ena är att om Jesus var bög eller inte, det andra är om han var kommunist.

Här på Kattkorgen vill vi bara påpeka att det fanns varken kommunism eller homosexualitet på den tiden Jesus levde. Det vi skulle vilja veta är om han fanns överhuvudtaget. Hmmm?

Då är väl saken klar, till nästa gång.

Technorati Tags: ,

 • Pingback: links for 2008-03-10 « Dragonrouge()

 • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

  Hmmm… och vad har du fått det ifrån? Vill minnas att det står en hel del om homosexualitet i bibeln, mest i gamla testamentet. Kommunism fanns det säkert också, även om själva beteckningen inte var just det ordet. Så nu får du allt bakläxa på religionsläxan min käre Jonas.

 • http://kattk.org Jonas

  Handlingen att män/kvinnor har sex med män/kvinnor är väl lika gammal som människan. Att kategorisera människor i homo- heterosexuella är ett ganska nytt påfund. Det är kulturen och de sociala reglerna som avgör vem som har sex med vem inte vår ”läggning”. Roligt att du reagerade :-)

 • http://kraka.zoomin.se Monika

  Jag reagerar väl alltid, en del skulle kanske kalla det överreagera. Men oftast orkar jag inte skriva något, om nu det beror på lathet eller åldersvaghet kan ju diskuteras.

 • http://kattk.org Jonas

  Du får överreagera när du vill på min blog :-)