Digitala Nyheter Fildelning och Kollektiv Bestraffning

BO vill stoppa kollektiv bestraffning i skolorna

Enligt en artikel i Expressen utsätts barn för kollektiv bestraffning i svenska skolor. Själv har jag alltid trott att det är förbjudet och jag undrar vad det pedagogiska målet är. Skall de elever som känner sig orättvist drabbade ge sig på de skyldiga?

Kvarsittning, indragen rast, pengar tagna från klasskassan, att hela klassen skälls ut eller att datasalar och kaféer stängs. Det är några exempel på hur elever i den svenska skolan straffas för gärningar som andra gjort sig skyldiga till.


I SvD kan vi läsa om en undersökning som visar att 6 av 10 musiker själva laddar ner musik från nätet.

En av musikerna som intervjuats anonymt säger att han sett hur försäljningen av bandets musik minskat med 80 procent sedan 2000. En sångare är av rakt motsatt uppfattning och menar att fildelarna gärna får ladda ner bandets musik eftersom de aldrig tjänat några pengar på skivförsäljningen.Uppfattningen bland de intervjuade musikerna är att inkomster från försäljning minskat men att det finns andra inkomstkällor

Före fildelningen tjänade vi mest pengar på skivförsäljningen, men idag tjänar vi mest pengar på radio- och TV-intäkter och att låtar är med i film eller reklam. Men det har inte skett någon inkomstökning på något område”, säger en annan musiker med stora framgångar utomlands till Sydsvenskan.