De 25 värdefullaste bloggarna eller Web minus 1.0

Hittade en presentation av de 25 värdefullaste bloggarna.


Det är inte så lätt att avgöra värdet på en webplats men genom att titta på besökssiffror och lite annat jämförande går det att få fram en uppskattning. Tittar vi på listan finns det heller inga överaskningar. Jag har inga invändningar.

Vad sägs t ex om en webplats som drar 30 millioner besökare på en vecka!

1.The Gawker Properties: $150 million. Gawker, ValleyWag, Gizmodo, Wonkette, and a number of smaller websites. The company claims 30 million monthly unique visitors. According to audience measurement service Quancast, that number is fairly close. Compete shows that traffic to most of the large sites in the group more than doubled from a year ago. If the sites generate one-and a-half page views per unique visitor and the total CPM value of the multiple advertisers on each page is $20, Gawker is an $11 million business which is still growing quickly. The company does not appear to be staff-heavy, so it is imaginable that the margins on the business are 50%. Would the business be worth 15x revenue or 30x operating profits? Could be.Web minus 1.0

Det som fick mig att gapa var dock inte besökssiffrorna och dollartecknen. Det var att artikeln inte hade en enda länk! Kan det vara möjligt, frågar ni? Fullt möjligt och inte alltför ovanligt. Dock är det webpublikationer med pappersförlagor som brukar ha svårt att ta till sig tekniken att skriva för weben.

Webjournalistik är en specialitet och man kan inte översätta presskonventioner från pappersförlagor till weben. Fast jag hade kunnat smälta det hela om det hade varit en entusistwebplats för någonting som inte har med weben eller webpublicering att göra.

Normalt hade jag förväntat mig länkar till webplatserna som omskrivs och en och annan länk till originalkällorna. Här finns ingenting.

Buskapet blir att webanvändaren är ointressant eller i värsta fall dum och det är inget bra budskap om man försöker marknadsföra sig som analysföretag! Vi förstår varför den här webplatsen inte är med på listan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,