Viktiga ord

Hängde inte riktigt med här.

Blinkar man så händer det grejer och jag höll på att missa en viktig historia 

Anders Johansson blir lite mobbad på grund av att han inte vill kalla sin blog en blog. Om det nu är en blog. Bloggtidningen, Politikerbloggen samt BetAlfa har tagit upp frågan och alla verkar vara lite arga på Anders Johansson.

Ja, mobbad och mobbad. Det är ett starkt ord men jag blir i alla fall nyfiken på varför. Det står ingen stans att det verkligen är så. Det rör sig om ett rykte. Så långt måste vi nog vara överens. För samtalets skull säger vi att det är ett sant rykte.

Det kanske är så att Anders Johansson inte gillar att bli sammanblandad med ”bloggare” därför att han jobbar som bloggare. Eller journalist som det heter.

Orden är viktiga. Orden för oss samman eller skiljer oss åt. Även om bloggare har en mängd olika ståndpunkter och skillda motiv för sitt bloggande är vi ändå alla bloggare. Vi gillar att kalla oss bloggare. Om någon som vi uppfattar som bloggare plötsligt säger ”jag vill absolut inte vara bloggare eller blandas ihop med bloggare” känns det inte bra! Det finns solidaritet bland bloggare.

Om  någon skickar ett mail till Anders Johansson kan ni väl fråga. Fråga om det är sant att han inte vill vara bloggare och fråga varför.

Själv är jag glad att jag är bloggare. Jag är också glad att jag kan kalla min blog vad jag vill och skriva vad jag vill utan att någon hämtar mig mitt i natten och häller vatten i ansiktet på mig, som dom vill göra i USA

Egentligen tycker jag att Anders Johansson skall få kalla sin skriva-på-weben-grej för vad han vill. Blog är ju ändå ett bara påhittat ord.

  • http://stiftet.wordpress.com tegnestiftet

    Anders är journalist, han får betalt för att skriva. Bloggare skiver också om sånt som Anders skriver om, utan att få betalt för det. Klart att han inte vill bli kallad bloggare. Det verkar samtidigt som om många bloggare är lite ledsna eller sårade för att de inte blir tatt på allvar av ”gammelmedia”. Tidningarna å sin sida göra allt de kan för att inte låtsas om att de håller på att förlora¨sina läsare. Många läser bara på nätet och får altså bara sin information därifrån. Det är svårt att svälja för branschen. Men istället för att börja jobba med tiden och utvecklingen så gör man alltför att motarbeta, det verkar finnas en enorm rädsla för nätet, vi kan ju faktiskt välja själva vad vi vill göra och tro på utan kontroll! Om man ser på vad som sker i fildelardebatten ser vi samma rädsla. Det handlar om makt och om vem som skall ha kontroll på informationen.

  • http://kattk.org Jonas

    Jag tror att det är precis som du säger.

    Det är svårt för dom som har haft monopol på tekniken för spridning av åsikter och information att acceptera att allt har förändrats.

  • Pingback: KATTKORGEN » Blog Archive » Bloggen blir journalistiskt verktyg när Linuxvisionären står åtalad för mord.()