Tre sätt att hålla bloggen uppdaterad utan att knäcka sig

Bästa sättet att locka läsare och få dom att komma tillbaka är att uppdatera bloggen regelbundet. Här försöker jag hålla en frekvens på minst ett inlägg om dagen. Det kräver tid om innehållet skall hålla någon kvalitet.

WordPress har en del finesser som jag använder mig av för att underlätta bloggandet och livet i största allmänhet.


Utkast
Vissa dagar finns det mer att skriva om eller helt enkelt mer tid att skriva. Eller mer fantasi.

När det är så brukar jag skriva flera inlägg sparar dom som utkast . Det är alltid bra att ha ett ”förråd” med inlägg att ta av. För dom magra eller inspirationfattiga dagarna.

Tidstämpel

Det går att ändra ett inläggs tidsstämpel om man vill att det skall synas senare. Klicka på publish när tidsstämpeln har ändrats. Då dyker inlägget upp den tid du angivit. Det är rätt skönt att inte behöva sitta bunden vid datorn.

Rutiner och fasta tider

I mina rutiner ingår alltid att skriva ett eller två inlägg kvällen innan. För min del blir det mindre stress och jag blir också friare att nappa på ”breaking news”. I rutinerna ingår att ha en fast tid varje dag framför datorn, oftast på kvällen.

Det här är ju inga större avslöjanden men rätt använt kan WordPress ge tillfälle till att ta ledigt en dag utan att det måste vara tomt på bloggen bara för det. Att gå ut ibland kan ju nya idéer också!