Tänka sig

Kvällsrundan

Det verkar vara sant som någon i Piratpartiet sagt. Det är korkat att försöka kontrollera ettor och nollor på Internet (ungefär).

Vi är inte i precisionsläge just nu utan är bara ute och nöjessurfar. Det vi hittade på vår rundtur var en länk från Bloggtidningen till Blogge Bloggelito’s blog. Ett roligt och lärorikt inlägg om fildelning med Google. Mitt bidrag blir att sprida detta vidare.

Vi vill se den kinesiska filmen 色、戒 (”Sè, jiè”, eller ungefär ”Sex, försiktighet” på svenska) eftersom den är det hetaste på den svenska biomarknaden just nu. Vi går därför till Google för att finna den. Filmen finns förstås inte lagrad hos Google, men Google har länkar till så kallade torrentar (strömmar), som beskriver hur man kan finna persondatorer som har filmen ifråga. Google sparar även kopior av dessa torrents, så kallade cachefiler, precis som Google sparar kopior av webbsidor, PDF-dokument, en del bilder och andra dokument. Det fina med detta är att man kan använda Googles sparade kopior om en sajt skulle bli otillgänglig eller om materialet har försvunnit.

Läs för all del hela inlägget och fundera sedan vad det är för rim och reson som driver jurister i koalition med mediamoguler att tro att dom kommer att stoppa det här. Kila sen iväg till Opassande och läs ett inlägg om hur Jan Guillou har förstått det hela.

Nu tycker vi att vi gjort vårt för idag och återkommer i morgon!

Technorati Tags: , ,