Sista ordet

Jag tycker alltid det är intressant att läsa om hur förslag på nationella ID kort och registrering uppfattas i andra länder.

Motståndet är starkt i USA, det har skrivits en hel del om det. Nu är det England som står på tur. Organisation No2ID säger sig ha kommit över ett dokument som beskriver hur regeringen genom olika påtryckningar skall pressa engelsmännen att ansöka om ID kort.

Läs mer här

Det kanske påminner oss svenskar om att vara mer skeptiska till förslag som ökar statens inblandning i våra privatliv

  • suck……..(sigh)

    Ermm…. många av oss ”subjects” i UKland vill helst inte ha något med ID kort att göra: thank you very much…! Mest för att dom som det ”sagas” bli ”fångat” av ett sånt system (dvs: dom kriminella) kommer att inte bry sig och kommer att fuska med det hela ändå… (Think about it). …Också och inte minst, för att det har tyvar ”slavats” otroligt med information som redan har blivit anförtrodd den Brittiska regeringen.. Värje vecka (känns som)hör vi om nån ny skandal där någon tjänsteman/kvinna har tappat bort/blivit bestulen av sin bärbar dator med tusantals namn och privata detaljer som… ”inte ska har kunnat vara tillgänglig där”…… (Som det vackert heter)…If you’ve done nothing wrong you’ve nothing to hide” ?? !Discuss! suck…….. :(

  • http://kattk.org Jonas

    Tack för ögonvittnesrapporten! Jag missade att nämna hur illa dom brittiska myndigheterna hanterar uppgifter dom samlar in om sina ”subjects”