Om hur vi får lära oss att attityd inte är samma sak som kvalitet

En bloggare i blåsväder

deep.editons blog har det handlat en hel del om kontroversen kring ett publicerat faksimil. Faksimilet innehöll en intervju med deep.edition. Det har blivit ett djävla liv över det här sedan tidningen som ägde artikeln bråkat och hotat. Många bloggare reagerar, t ex Bison och Bloggtidningen.

I DMs blogg kan vi läsa

…nom kort kommer en lika fullt läsbar faktura från den gamla medievärlden att dimpa ner på Niclas Strandhs bord. Det är roligt att bloggare inser värdet av journalistiskt arbete och är beredda att lägga upp material som de sedan betalar för.

Finns det fler bloggare som vill göra affärer och köpa loss lite originalmaterial för publicering är det bara att slå en signal på 08-545 222 00.

I dag tar vi 10.000 kronor per helsida. Pengarna investerar vi givetvis i att ta fram ännu mer djupt journalistiskt material. Stort tack till vår första kund Deepedition.

Attityd och substans

Det här är tydligen ett gäng med attityd och rätten på sin sida. Tyvärr avspeglar sig inte den här tuffa attityden i den journalistiska produkten. Skall man presentera sig som ung uppstickare i tidningsvärlden måste man nog göra mer än att vara stöddig mot bloggare och gnälla på konkurrenterna. Attityd är inte detsamma som substans.