”Off topic”

Framgång

Framgång är den flyktiga kvalitet som vi söker i livet. Människan är inte skapad för att hantera besvikelse och vår naturliga reaktion är att undvika att utsättas, till varje pris.

Tyvärr motarbetar det här beteendet vår kreativitet. det som behövs för att vi skall våga det där lilla extra. Chansar jag inte finns inte risken att jag blir besviken.

Ett exempel

I vår sfär, den s k bloggosfären finns det vanligtvis ganska många kopior av framgångsrika projekt. Det finns ett fåtal framgångsrika bloggar inom varje genre men miljoner kopior. Det finns exempel på framgångsrika bloggar som blev framgångsrika för att någon gjorde något ovanligt.

Lolcats

Lolcats är ett exempel. I det närmaste en olyckshändelse och jag tror inte att rolig kattsite nummer 10 000 kommer att bli den populäraste (men jag kan ha fel). Ett exempel på någon som satt vid datorn vid rätt tillfälle.

Så här var det

Jag tände på internet från första dagen jag kopplade upp mig. Har alltid sett det som en av mina viktigaste tillgångar för kreativt skapande och kommunikation. Bloggarna är min sandlåda. Jag har startat sju bloggar med olika tema, inte för att dom skall bli populära utan för att se vad som blir utvecklingsbart för mig. Som poesi. Hitta ett tema som känns angeläget och utveckla det.

Jobbet

Det jag lärt mig om min egen kreativa process är att jag måste hitta ett sätt att komma över min rädsla för att misslyckas. Det gör jag genom att fokusera på jobbet. Att sitta framför datorn varje dag. Det tar 21 dagar att skaffa sig en ny vana och därför har jag som mål att updatera den här bloggen 21 dagar i sträck. Som en övning.

Resultatet

Jag tänker så här: Om jag sitter framför datorn varje dag så är det stor chans att det blir något resultat den dagen jag skulle råka bli inspirerad. Då kan det bli något fantastiskt. Under tiden är jag väldigt glad över att kunna göra en av de saker jag tycker bäst om. Skriva!