MS+Yahoo=sant?

Microsoft bud på Yahoo dominerade techmedia i fredags. Hur blir det då? Hittills har ingen på Yahoo sagt något, vilket är rimligt. Ingen som är rädd om jobbet säger något innan det blir klart hur Yahoo svarar. På NASDAQ gick Yahoo upp 43 procent medan MS gick ner något. Microsoftbudet är rejält sockrat (+62% jämfört med priset när börsen stängde i Torsdags).

Vad blir konsekvenserna av den här affären? En enorm fördel Microsoft i dominanskriget om Internet. Microsoft kan också hota Google i söksegmentet. Google har en strategi som bygger på att köpa upp inovativa nystartade företag. Hittills har Google inte gjort några affärer med sikte på att öka sina marknadsandelar.

Hur Google svarar blir intressant och det finns fler som skulle ha intresse av att stoppa den här affären innan den blir av. Det finns en möjlighet att det hela avgörs i domstol. The Inquirer gör en egen analys och dom sattsar på MS+Yahoo=sant

Technorati Tags: , ,