Mediakonflikt över ny tjänst

Ny tjänst skapar konflikt

Flera stora tidningar bojkottar Telias mobila tjänst Surf Open. Orsaken är att de anser att innehållet förvanskas

– Våra läsare knappar in DN i Surf Open och får se något som jag inte har godkänt som ansvarig utgivare på DN. Jag kan aldrig gå med på att DN:s innehåll manipuleras. Det är inte Telia som ska bestämma vad som ska visas på våra sajter, säger Thorbjörn Larsson, chefredaktör på Dagens Nyheter.Telias mobilwebbläsare Surf Open lanserades i onsdags och ska underlätta att surfa på nätet med mobilen. Programmet konverterar tidningarnas webbsidor till ett nytt mobilformat som är lättare att läsa. Expressen och Dagens Industri har tidigare sagt att de tänker bojkotta Surf Open. Nu har även Dagens Nyheter beslutat att blockera sitt innehåll. Thorbjörn Larsson har också gett tidningens jurister i uppdrag att undersöka om Surf Opens tjänst strider mot lagen.

Telias informationschef menar att det bygger på ett missförstånd

Technorati Tags: ,