Den nya konsten

Mitt projekt att skriva om bild/konstbloggar har kommit av sig lite. Det finns ju en del därute på nätet. Nu bestämmde jag mig för att göra en liten miniöversikt av bildplatser/bloggar jag ofta besöker i stället. ”Den stora grejen” får vänta.

Jag hittade en portal för fotobloggar, Photoblog Community. Här finns mycket om man vill ha inspiration och idéer eller bara titta på bilder.

fffound är minst sagt trendig. Och ruskigt snygg. När jag var in där sist såg jag att det hänt en del . Det är svårt att säga vad den här webplatsen blir när den är fullt funktionell. Underrubriken är ”image bookmarking”.

P O N O R är en ”artblog”, i brist på ett bättre ord. Egentligen kanske man hellre skulle säga att det är en plats där konstnären hänger sin konst.

Den här konstnärens första projekt var en blog på spray. P O N O R på Spray är intressant därför att bloggen är ett avslutat projekt, ett verk i sig. Inte ett pågående narrativ som man brukar se en blog. Numera hänger samma konstnär sin konst på WordPress. Det är en blandning av stillbilder, fotografier och animationer.

Slutligen skall man inte missa Guardians konstbloggar

 • http://stiftet.wordpress.com tegnestiftet

  Fina sidor, tack för tipset. Kul att få några nya att lägga på feeden.

 • http://kattk.org Jonas

  Tack!

 • http://stiftet.wordpress.com tegnestiftet

  Här en norsk länk förresten http://www.kjefta.org/ många roliga events och massa garfitti.

 • http://ponor.wordpress.com ponor

  Hej Jonas och…….många tack
  (Också tack för väg visningen till tegnestiftet och Streck)

 • http://kattk.org Jonas

  Tack för länken tegnestiftet