Bloggande Myndigheter

Myndigheten bloggar

TSA, Transport Security Administration, den Amerikanska myndigheten som gett oss endeciliters shampoflaskor, har börjat blogga. Säkerhetens Evolution, heter den.

Vi har lyckats få tillgång till reglerna som tillämpas för bloggande på deras blog och delar här med oss i fri översättning. Orginalet hittade vi på Steve Johnssons blog, Hypertext, i Chicago Tribune

Här är de regler som kommer att tillämpas på TSA bloggen:

 1. Den som vill kommentera måste anlända till bloggen senast 45 minuter innan försök görs att kommenter
 2. Kommentarer får inte vara längre än tre meningar
 3. Kommentarer som är längre än tre meningar kommer att konfiskeras. För mer information hänvisar vi till vårt inlägg ”Varför enliters plastpåsar är mycket säkrare än femliters påsar”.
 4. Användandet av uttrycket evolution innebär inte att TSA godkänner evolution i allmänhet. TSA tror att flyplats säkerhet kan vara ett resultat av Intelligent Design.
 5. TSA’s bloggläsare kommer att få delta i slumpmässiga säkerhets övningar. Ca en bloggare av hundra kommer att få ta sin dator ”åt sidan” och sedan få den nogrant undersökt för intresse för islamistiska välgörenheter, flytande sprängämnen, ”progressiva” politiska organisationer osv.
 6. Regelbundna besökare kommer att vara berättigade till poäng som kan användas i vår e-butik. All vinst går till att täcka kostnaderna för att ge Amerikanska resenärer den bästa säkrheten i USA
 7. Vå blog’s underrubrik, ”Terrorister Utvecklas, Hot Utvecklas. Säkerhet Måste Leda Utvecklingen. Du Spelar en Viktig Roll”, Skall låta läskigt. På en skala från 1, ”Katten Gustav” läskigt, till 5, ”Psycho” läskigt, kan ni tala om hur vi lyckas.
 8. Om du har kommit till vår blogg för att du är bekymmrad över avlägsna-skorna regeln, var god se vårt inlägg under rubriken ”Skor”. Där förklarar vi att regeln handlar om mer än bara en reaktion till ”skobombaren” Richard Reid. Visste du att man i Japanska hushåll regelmässigt av sig skorna innan man går in?
 9. Regeln om Litiumbatterier i incheckade påsar är inte påhittad av TSA. För att klaga på den regeln, vänligen gå till FAA’s blog. Javisst, ja! Dom har ju ingen blog. Vilken myndighet tycker du bäst om nu då?
 10. Snälla, inga mer inlägg om ifall man får ha med sig en ”Schweizisk Armékniv” ombord. Om ni måste veta, har vi information som tyder på att ”Schweiziska Armén” kan vara namnet på ett enormt, underjordiskt nätverk av människor med ett osunt intresse för destruktiva multifunktions anordningar.
 11. TSA uppskattar de entusiastiska och färgstärka kommentarer vi fått hittills. Vi tackar er för dem – vilket målande språk! – och passar på att nämna, bara för att reglerna om laga bevisning säger att vi måste, att överdrivet intresse för vår blog betraktas som prima facie bevis för potentiella terroristanknytning
 12. Tack för att du besöker TSA bloggen. Trevlig resa på webben eller i skyn!

Texten publicerades ursprungligen här. Registrering är gratis

Technorati Tags: , ,