Att bygga en blog

Kattkorgen

Här på Kattkorgen går det bra, just nu. Bloggen utvecklas och får nya läsare. Inte i någon stor skala men det kan man nog inte förvänta sig med ett så litet språk som svenska. Och efter så kort tid. Sakta men säkert, kan man säga.

Uppdateringar

Det som påverkat trafiken mest är regelbundna uppdateringar. Jag pingar en hel del portaler när jag uppdaterar och resultatet är att jag får hela 63% av trafiken från hänvisningsplatser. Sökmotorer är ca 23% och direkttrafik 14%

Direkttrafik

Direkttrafiken är viktig eftersom det är besökare som går direkt till bloggen för att dom känner till den eller får den rekommenderad. Det går alltså inte att stirra sig blind på mängden besök. Det är viktig att hålla ett öga på hur trafiken förändras över tid, eller inte.

Tar tid

Det tar tid att bygga upp en webplats. Kattkorgen har varit igång två månader. Visst går det att hitta gammla inlägg där men det beror på att jag importerade en databas från en annan WordPressite.

Jag har alltså uppdaterat Kattkorgen aktivt i två månader och det är alldeles för kort tid för att säga något om bloggen. Under det här halvåret räknar jag med att få jobba på med dagliga uppdateringar utan att jag kan förvänta mig några stora belöningar. Kattkorgen tjänar t ex inga pengar och kanske aldrig kommer att göra det.

Statistik

WordPress ger bra statistik men då behöver man en API nyckel. Det får man genom att registrera sig för en gratisblogg på WordPress.com.

Nyckeln kan man också använda till Akismet modulen som håller rent och fint från skräpkommentarer.

Innehållet först

Det är lätt att snöa in på statistiken och det är roligt att se hur trafiken ökar. Det viktiga är att det här inte tar mer tid än skapande av innehåll. Att vara på plats för att skriva i den utsträckning man bestämt sig är källan till framgång. Kvalitet kommer när man börjar få vanan att skriva. Det tar 21 dagar att skaffa sig en vana. Om man i början bestämmer sig för att uppdatera två eller tre gånger i veckan kan man ägna de andra dagarna till att skriva och putsa inläggen. Det är innehållet som gör att besökare kommer tillbaka och första intrycket är viktigt.

Technorati Tags: ,