Våga experimentera

Min första blogg var på Spray. Det var rätt kul att skriva där. Nån gång skall jag damma av några inlägg därifrån och ta med här. Allt var inte privat :-).

Där dokumenterade jag en Linuxinstallation så att en kompis i England skulle få veta vad det handlade om. Det var kul att blogga om ett konkret projekt och man behöver inte vara dataproffs. Det räcker att något så när redigt beskriva vad man gör.

Som bekant är Linux ett bra server OS så jag installerade ett paket med Apache, PHP och databasen MySQL (den kombinationen som driver många av våra bloggar). Det kallas LAMP-server = Linux/Apache/PHP/MySQL. Sen var det bara att dra hem alla Bloggar och innehållshanteringssytem jag kunde hitta och som var gratis. Här finns dom. Ett litet experimentsystem hemma är inte så dumt (det finns AMP-paket för windows, det heter XAMPP)

Det som gör bloggen till ett så fantastiskt verktyg är att den duger både som en öppen dagbok och för professionellt skrivande. Alla kan vara med. Ett exempel är den sida jag har ihop med min bror (uppdateras nästan aldrig). Han tyckte Joomla! var fint men det är bara jag som skriver där (när någon skriver). Jag installerade en WordPressblogg åt honom på en underdomän men han vill inte skriva där heller. Inte ens för sin lillebrors skull.

Nåja, jag har bloggat på Blogger och WordPress men det stora lyftet kom när jag registrerade en domän och en egen Worpressinstallation på ett webhotell. Det gav mig en känsla av frihet och kreativ kontroll. Det är fortfarande WordPress som gäller för min del.

Kommentera gärna det här inlägget eller skicka ett mail. Kontaktformulär finns under Länken “Kontakta Kattkorgen”.

Technorati Tags: , ,