Tänka sig!

Kritiker gör en pudel

Tänk om det var så här oftare. Om kritiker inte vågar säga som det är (eller i alla fall ha en egen uppfattning) är det illa. Precis så illa som det verkar. Det är inte tillåtet att skriva ner en svensk, påkostad film som handlar om en svensk, påhittad hjälte även om det är en dålig film! Arnhysterin går genom media som ett virus. Det är nästan som om historien har blivit sann. Eller är det så att det borde ha funnits en Arn, en svensk korsriddare? Vi kanske skall se det som så att Jan Guillou och filmmakarna har rättat till ett uråldrigt missförhållande. Att Sveriges roll  i historien borde vara större helt enkelt. Om vi kan drömma om fornstora dagar kanske vi inte behöver fråga så mycket om varför det behövs ett svenskt elitförband till ett enkelt uppdrag i Afghanistan.

Technorati Tags: