Smarta e-postlösningar

Full inbox varje dag

Vissa dagar är inboxen full med saker som måste åtgärdas. Spam kommer men försvinner ju lika fort tack vare smarta filter. Jag använder Thunderbird som har inbyggt självlärande filter. Det tar inte många hämtningar innan de fungerar perfekt.

Den mesta mailen tar jag itu med efter sms pricipen. Max fem meningar per mail. Oftast mycket färre.

Vänner som berikar mitt liv med utförliga mail, hjälpsamma svar på frågor svarar jag på samma sätt. Det är ju ett utbyte det handlar om. Det och respekt.

Om någon begär utförliga svar funderar jag alltid på om jag verkligen kan ge det bästa svaret. Känner jag till en resurs som är lika bra eller bättre än jag själv hänvisar jag till den. Det är att använda nätet på ett smart sätt.

Alla får svar

Jag svara på alla mail. Ibland skriver jag helt kort att jag återkommer (och gör det också). Den enda gången jag missat att ta itu med viktiga saker är när jag hoppat över ett mail ”jag gör det se’n”. Det funkar inte för mig. I mitt huvud har jag tagit avstånd ifrån brevet. Om jag däremot svarar med en plan har jag påbörjat en handling.

Tom Inbox

På kvällen skall Inboxen vara tom!

Hur man hanterar sin e-post är ju personligt och det här är en metod som funkar för mig. Det blir svårt att skriva om jag hela tiden kollar e-posten när jag skall skriva poster till bloggarna. Eller försöker skriva när jag vet att jag har e-post som jag borde ta itu med.

Vill man sattsa på en blogg kräver det tid och om man är amatörbloggare har man bara min fritid. Det gäller alltså att prioritera.