Sängläge

Hemma med feber och en rejäl förkylning. Alvedon hjälper så att jag kan kravla upp och kolla vad som händer i bloggvärlden. Känner mig inte särskilt kreativ så det här inlägget blir inte långt eller innehållsrikt. Ingen mening att lida mer än nödvändigt så jag rotar fram lite böcker ur bokhyllan. När jag inte är på topp tycker jag om att läsa om böcker. Se om bloggen är också en bra aktivitet om jag sänker kraven.

Det jag hade tänkt skriva om är mina bloggverktyg men idag nöjer jag mig med att nämna Scribefire , ett tillägg till Firefox som jag har svårt att klara mig utan. Funkar med dom flesta bloggsystem, t ex WordPress. Man kan ladda upp bilder, spara utkast både som anteckningar i Scribefire och som utkast till bloggen. I grundutförande sätter Scribefire en reklamlänk i inlägget men den funktionen kan man stänga av. Det går att lägga till Technorati tags och posta länkar till Delicious. Efter installation av tillägget syns Scribefire som en ikon längst ner till höger i Firefox. Klickar man på den öppnas Scribefire. Om man högerklickar får man en del alternativ att välja på. Bäst är att experimentera sig fram till vad som funkar bäst.