Passion

Det finns massor med fula knep för att göra sin blogg populär. Det finns programvara som automatiskt damsuger upp innehåll och publicerar det igen på annonsklädda bloggar. Häromdagen läste jag en engelsk bloggartikel om det men hittar inte länken nu. Om någon läser det här och har länken kan ni väl posta den.

Jag läser regelbundet bloggar på engelska om bloggning. Inte för att jag har ambitionen att bli rik på bloggandet men det är faktiskt spännande att läsa och det finns en hel del bra tips. Cow & Chow skriver varje dag om hur man blir rik på bloggande. Inget fel i det, tycker jag. Dom konkurerar ju inte med mig.

Mig spelar det inte så stor roll hur mycket trafik jag har. Eller rättare sagt, jag skriver för att jag gillar att skriva. Och jag gillar att bli läst. Besökare till min blogg gör att jag känner att jag har någon som läser och då och då får jag en kommentar som utvecklar skrivandet. Eventuella annonsintäkter och hur högt jag ligger i listorna påverkar inte det. Jag vill ha annonsintäkter och jag vill ha besökare till min blogg. Massor men jag gillar vägen dit också. Utvecklingen av bloggen och kontakten med besökare är det som kommer att ge framgång. Tills dess skriver jag lite på måfå, testar ämnen som är kul att skriva om. Idag blev det det här.

Bloggtidningen hade uppe temat om länkning och vad som är OK och inte OK att göra. Vad är skillnaden på en blogg och en butik? Frågan kommer upp konkret i det här inlägget. Jag håller med om det som står där. Hobbybloggare skall inte behöva konkurera med butiker och aktiviteter som bara syftar till att höja sidranking är inte OK. Bloggar är ett publiceringsverktyg. Vad som sedan publiceras är en annan sak men innehållscentreringen är viktigt (min uppfattning).
Bloggare bör hålla ihop. Det finns mycket att vinna med att stötta varandra. Kommentera på andras bloggar t ex. Man behöver inte smöra!

Som sagt. Kommentera gärna det här inlägget eller skicka ett mail. Kontaktformulär finns under Länken ”Kontakta Kattkorgen”.