Om att välja bort Nätet

Idag var jag inne på min Facebook och kollade. Jag hade inte varit där på ett tag så jag surfade igenom lite snabbt och kollade vad kompisarna hade haft för sig sen sist. Alltså vad dom hade haft för sig på Facebook, inte IRL. Det vet jag för jag har det så bra att jag träffar mina vänner rätt så regelbundet. Samma med kollegor. Även dom jag inte jobbar direkt ihop med.

Jag gillar inte Facebook. Det är segt och rörigt och rätt underlägset annan form av kommunikation. Dom enda som jag inte kan nå via epost eller bloggen är mina föräldrar. Dom vägrar ståndaktigt att ha något med Internet att göra. Det gick så långt att jag erbjöd mig att betala deras Internetuppkoppling. Det gick inte det heller. Faktum är att dom inte vill ha Internet.

Alltså ringer jag dom varje vecka för att få höra hur dom mår. Då och då kommer det ett brev från min pappa med en artikel han klippt ut från tidningen. Det har t o m hänt att han ringt och bett mig skriva ut och skicka artiklar som bara finns tillgängligt på nätet. Detsamma gäller inköp av olika slag. Han ringer och jag beställer. Det händer också att jag skickar utskrifter från mina bloggar.

När vi träffades hemma hos min bror över julen blev det svårt eftersom allt var stängt och det inte gick att få tag i en dagstidning. Då blev datorn räddningen. Pappa fick sitta framför datorn och läsa på DN’s hemsida. Inte som att sitta hemma och läsa men det gick, en stund i alla fall.