Lite nyheter

OLPC i blåsväder

Projektet One Laptop Per Child har nya problem. Sist vi kunde läsa om det var när Intel drog sig ur samarbetet. OLPC har som mål att göra billiga bärbara datorer tillgängliga för barn i tredje världen. Genom att donera $400 har man kunnat skänka en dator till ett barn i tredje världen och samtidigt få en själv. Andra problem projektet har dragits med är att beställnigarna inte har kommit in den utsträckningen man trodde. Nu har många som nappat på ”Give One Get One”-erbjudandet tröttnat på allt strul med försvunna betalningar och försenade leveranser.

Den digitala klyftan – ett politiskt problem

Tråkigt tycker vi på Kattkorgen som hoppats att OLPC så småningom skall lanseras i Sverige också. IT-utvecklingen skulle ju kunna utjämna skillnader i samhället men just nu finns det många som inte har råd eller tillgång till datorer och bredband.

Läs artikeln i PC-World här

Ta backup på bloggen

Internetworld skriver om en ny gratistjänst för bloggare. Genom ett enkelt RSS-flöde kan man backa upp sin blogg. Dock är det bara textdelen av posterna som backas upp. Enligt tjänstens bloggbackup.se fungerar det med alla bloggar


Kommentera gärna det här inlägget eller skicka ett mail. Kontaktformulär finns under Länken “Kontakta Kattkorgen”.