Gratis pengar?

Inga mer gratis pengar

Google stramar upp reglerna för Adsense for Domain, Googles annonsprogram för parkerade domäner. När någon söker ett sådant domännamn vidarebefodras webläsaren till en sida med Google annonser från AdWords annonsörer. Nu skall det inte gå att tillämpa programmet på domännamn som är yngre än fem dagar

Stora företag kan registrera mängder med domäner som sedan anmäls till annonsprogramet. De domäner som drar in mest intäkter behålls och resten raderas inom fem dagar utan kostnad för företaget. Om registranten raderar domänen inom fem dagar kostar det ingenting. En slags ångervecka.

Ett företag sådant företag drog in så mycket som $3 millioner per månad.

Det kallas ”Domain Tasting” och nu skall Google alltså sätta stopp för metoden. Bedömare tror att det kommer kosta Google millioner i förlorade intäkter men målet är att skapa en bättre upplevelse för användarna genom att milliontals parkerade sidor försvinner.

Vad skall man säga?

Att det är ett oskick och hög tid att det blir slut på eländet.

Samtidigt måste jag erkänna att jag blir förvånad över att det finns så mycket pengar och att det är så enkelt att skumma av dom. Och just nu är jag glad att jag inte tänker så!

Släpp bloggarna loss!

Läs artikeln här

Lämna en kommentar eller skriv ett mail. Kontaktformulär finns under Länken “Kontakta Kattkorgen”.