Bloggen 2.0

Lustigt med det här vi håller på med, tänkte jag idag när jag tog min vanliga runda bland bloggarna jag följer. Det är ju numera populärt att skriva om bloggande. Alltså ett slags metabloggande. Det är inget fel med att försöka tjäna pengar på bloggande men risken är att innehållet blir lidande. Jag blev fundersam därför att blir väldigt lite som sticker ut och blir utmanade. Eftersom jag är en rätt påverbar person suger jag i mmig sådana här trender som en svamp. Det är ju rätt spännande att vakna på morgonen och inte veta riktigt vad som blir miin grej idag :-)Å andra sidan har jag en passion för Internet, Webpublicering och skrivande i största allmänhet men inget direkt fokus. Jag saknar fortfarande ”min grej” som jag kan slå miig till ro med och utveckla.

Resultatet blir ett spretigt skrivande och det gör det svårt för läsare att hänga med, eller så är det så att jag inte hittat min publik (eller publiken hittat mig).

Det är ju ett jobb som skall göras, att hitta metasiterna där läsarna kan hitta bloggarna och att läsa andras och knyta ihop sig med likasinnade utan att fösvinna i bakgrunden eller mängden. Framför allt krävs en hel del solidaritet bland bloggare. Att dissa varandra funkar inte. Stötta är bättre. Det krävs en viss solidaritet och det gillar jag.

Technorati Tags: , ,