Bloggarna räddar weben

Hemsida

Så här kunde det se ut en gång i tiden

My Totally Awesome Homepage

Sidan visar hur det såg ut när webgrafiken kom. WordPress och Drupal m fl moderna innehållshanteringssytem har ju inte alltid funnits.

Innan dess

Här kan ni titta på den första websidan. Eller en kopia av den i alla fall.

Från början var weben tänkt som ett sätt att länka och söka i information. Weben var innehållscentrerad och layout var underordnad. När grafiken kom till nätet blev det rätt tokigt eftersom HTML inte var tänkt som ett layoutspråk.

Bloggen

Bloggar och andra innehållshanteringssytem för oss tillbaka den innehållscentrerade weben. Layout och liknande kan man överlåta till stilmallar, CSS. Databaskopplingen sköter PHP. Det är bara att luta sig tillbaka och skriva. Och det gör ju folket, med eller utan bilder.