Fråga Draken

Vi får ofta frågar hit till Dragonrouge och frågorna gäller allt ifrån kvantfysik till kattskötsel. Frågorna går då till katten Felix eftersom katter vet mycket mer om kvantfysik och kattskötsel än människor.

Idag har vi en fråga från Lisa, 9 år som tangerar båda dessa områden så vi låter dom gå direkt till katten Felix.

Fråga: Hur kommer det sig att katter har lättare än människor att röra sig i flera dimensioner? Ibland springer min katt åt ett håll och kommer plötsligt gående från ett helt annat håll.

Katten Felix svar:

exp_2.png
Hej, Lisa!

Det kan se svårt ut för den oinsatte men svaret är väldigt enkelt. Det är katters bristande respekt för regler i kombination med deras nyfikenhet som gör att den fysiska verkligheten aldrig är riktigt stabil runt en katt. När katten sedan fokuserar sin vilja i en viss riktning kollapsar helt enkelt sannolikheten att det skall finnas hinder i vägen för katten. Om du tittar på bilden kan du tydligt se vad jag talar om. Så här ser det ut när jag tittar genom matgubbens bildskärm. Sannolikheten att det skall finnas något roligare än en katt där har försvunnit helt, som du ser!

kF

 • ponorist

  Ha Ha Schrodingers katt ; ) /L

 • Emlis

  Jag ser fram mot fler svar från Katten Felix!

 • http://dragonrouge.wordpress.com/ dragonrouge

  Det är roligt att kunna ge ordentliga svar men problemet med den här typen av vetenskapliga undersökningar är att det är svårt att få kvarkarna ur pälsen efteråt.

  KF