Var är mitt spam?

New Scientist Technology Blog: Catch that spam

Det här var häftigt tyckte jag och skall bevaka detta. Spam eller skräppost, som vi säger i sverige, är ju nästan lika gammalt som internet och spamarna verkar vinna hela tiden. På sista tiden ha rjag dock sett en minskning i min låda vilket antagligen beror på att den mesta posten jag får går via ABC-klubben som verkar ha ordning på spamfiltren. Min skräppost gick från ca 50 om dagen till några få. Det jag får tar Thunderbird’s filter hand om. Mycket effektivt.

Hursomhelst har spam varit ett område som jag engagerat mig i under ca 10 år. Att bekämpa spam är en konst och handlar mest om att förstå vad det är och sen leda bort det någonstans där det inte stör. Det är sällan strategin att stoppa skräpet funkar. Filter som identifierar skräppost och sedan filter som placerar skräpet någonstans där man kan plocka tillbaka det som skulle varit i inboxen är den strategi jag tillämpat mest framgångsrikt. Förr alltså, nu kommer det som sagt inte så mycket men det är väl bara en tidsfråga innan det kör igång igen.