Något att glädjas åt?

Sun looks to GPL v3 for Java, Solaris: ZDNet Australia: News: Software

”Will we GPL Solaris? We want to ensure we can interact with the GPL community and the Mozilla community and the BSD community,” Schwartz said, referring to three major open source licences. ”I don’t think we’ve been as effective as I’d like to be in going after the GPL community, because there’s an awful lot of really bright people who think that’s the licence they prefer. That discussion is incredibly central to recruiting more developers around the world.”

Jag har funderat på det här och det skulle onekligen vara till nytta för alla om en så prestigefylld ”riktig” Unix kom in under GPL licensen. Visserligen är Solaris 10 sedan en tid tillbaka gratis men det är ju inte samma sak som fri. Solaris är ett häftigt operativsystem och det skulle ge Linux och BSD världen en hel del smatidigt som Sun helt klart skulle ha nytta av att få tillgång till energin i vår lilla ”community”.

Skulle jag gå över till Solaris? Knappast. Pingvinen är min vän!

Technorati Tags: , ,