Ingen rädder för vargen….

E24.se: Nu ska Google skydda användarnas privatliv bättre

Det är klart det känns bra när stora Google tar ansvar för sina användares privatliv och integritet. Baksidan är att dom inte verkar ha någon inbyggd moralisk kompass som drar upp gränserna på förhand. För inte så länge sedan lovade Google (eller var det Yahoo eller Micro$oft eller…) att sätta sig ner och disskutera etik, apropå på att dom säljer dissidenter till kinesiska regeringen, mot tillgång till ”marknaden” och hjälper till att censurera Internet i största allmänhet.

Dom här gossarna kan faktiskt inte skilja på rätt och fel och det finns ingen anledning att tro att dom lärt sig det de senaste veckorna.

Mitt tips: Gör inget på Internet som inte skulle kunna skriva på ett vykort

Technorati Tags: , ,

  • ponorist

    Man vill inte skrämma upp folk i onödan… men man undrar om alla vet att VARJE sökning man gör på sin egen data till Google lagras och sparas av Google. Vore kanske inte så kass om dom bara nämde detta nånstans kanske, eller åtminstone frågade om man vill detta eller ej. Och tom.: detta information kan senare bli begärt av US myndigheterna under amerikanskt lag även om man inte bo i US eller är amerikanskt medborgare.

    Som det sägas i US: there’s no such thing as a free lunch.