Hemma igen

roddrake.jpgtillbaks igen och börjar förstås med att hälsa på katten som är måttligt välkommnande. surt, men jag är van. några timmar så har han glömt att jag har varit borta och vi är kompisar igen. jag köpte eragon på väg till västkusten och jag har läst varje ledig minut. jag hittade bara dom två första böckerna och vet inte om den sista är skriven än men jag skall kolla med science-fictionbokhandeln, dom vet. under tiden har jag att läsa. jag hade massor med spam i mailen, bedrövligt men det är väl baksidan av öppna system men jag blir less på att hantera eländet. tack vare spam-bayes, ett spamfilter, slipper jag se eländet men jag måste i alla fall lägga ner lite tid varje dag på att hålla filtren uppdaterade. spam-bayes fungerar som en proxy som ligger mellan mail-klienten och mail-servern. den funkar till 95% efter en kort upplärningsperiod.

hos mamma och pappa var det vilsamt. jag fick se bilder från kashgar där min pappa är född, en del har jag sett förut, en del var nya. i vår familj har var och en levt ett unikt liv och vi har unika livserfarenheter som det är viktigt att hinna prata om när vi träffas. vi har inte bott tillsammans på många år och mycket hinner hända emellan gångerna. jag önskar att mina föräldrar ville ha internet men dom vägrar och jag tjatar inte, men man får väl önska. jag tog en promenad och tittade hur det såg ut. västkustnaturen är ju speciell, insmickrande badstränder på vissa ställen håll och kargare på andra. efter kusten vid falkenberg finns båda delarna. jag älskar den naturen så det är vemodigt att se förändringar och svårt att acceptera att nya hus byggs, särskilt när dom inte tar hänsyn till naturen eller omgivningarna. ja, så är det just nu och jag avslutar för idag.