Något privat

Kanske är det lite privat att blogga men jag har blivit lite torsk på skrivandet. jag har en rätt stor kontaktyta. semantisk web är ett begrepp och jag ser att tiden inte är mogen i alla led. för dom flesta är det man ser av internet och weben bara toppen av isberget. eller toppen men det som händer är att det växer fram metoder för att beskriva data på weben, en slags metaweb som alla applikationer som är webkapabla kan läsa vilket gör att t ex e-post, usenet news, ordbehandling  och webinformation blir integrerat i samma applikation eller tillgängligt över samma protokoll och blir tillgängligt i en webläsare oberoende av operativsystem eller webläsare (en sanning med modifikation). yeah! web 2.0 har det kallats men våran Nancy har reagerat på chakrandet kring begreppet (O’Reilly tyvärr) och kallar det inte det längre så. vet inte var jag står men att O’Reilly har skadat rörelsen som dom säger att dom stöder är dock säkert. I alla fall fötroendet för rörelsen. Men å andra sidan är förlaget ett kommersiellt företag så det är väl inte så konstigt (om man har begreppen klart för sig). Ja! En drapa som inte föklarar sig själv. Det är semantiken det.